S007 monteres på Ferrari F12

Sportsdekket Potenza S007 originalmonteres på Ferrari F12 berlinetta. Dekket leveres i størrelse 255/35 ZR20.

Sommerdekket er spesielt utviklet for høy hastighet, med ekstreme kvalifikasjoner. Mønsteret har blokker for overlegen styrerespons og ekstremt grep på tørre overflater. Det brede mønsteret på yttersiden, i kombinasjon med avstemt oppbygning gir maksimalt svinggrep, selv ved ekstrem belastning.

S007 vil bli montert på F12 berlinetta både som konvensjonelt og Run- Flat dekk.

"Bridgestone er svært stolt av å fortsette sitt mangeårige samarbeid med Ferrari og for å bli valgt til å utvikle et dekk for en de kraftigste Ferrari -seriene" sier Edwin Van der Stad, salgsdirektør, Consumer Business Unit, Bridgestone Europa.

Nye Ferrari F12 berlinetta gir utfordringer for dekkdesignere. Det er en ny generasjon Ferrari, 12-sylindere i form av en bil som leverer enestående ytelse ( 0-200 km / t på 8,5 sekunder, toppfart på mer enn 340 km / t og Fiorano rundetid på 1'23" ) en eksepsjonell ny motor, enestående kjøreegenskaper og innovativt design og aerodynamikk.

Bridgestone Potenza S007 er basert på teknologi og materialer fra 14 års erfaring innen Formel1. For å møte Ferraris krav om bedre drivstofføkonomi, ble teknologien kombinert med Bridgestones kunnskap på molekylnivå, med optimalisert blandingsforhold og reaksjoner mellom karbon, silica og gummi, som alle reduserer rullemotstand og drivstofforbruk.

Bridgestone har produsert dekk for Ferrari og levert originaldeler til Maranello siden Ferrari 348 i 1990. Mange av Ferraris flaggskip har originalmontert Bridgestone dekk. Bridgestone leverte også racing-dekk til Scuderia Ferrari Formula1 teamet mellom 1999-2010 - en epoke hvor Scuderia Ferrari vant Formel1s Produsent mesterskap åtte ganger og sjåfør-mesterskap syv ganger.

S007 monteres på Ferrari F12