TURANZA DEKK TIL SKODA ENYAQ

Som en del av et pågående samarbeid med Škoda, har Bridgestone utviklet dekk med sin banebrytende ENLITEN-teknologi for den helelektriske Škoda Enyaq iV. ENLITEN-teknologien bidrar til å redusere dekkvekt og rullemotstand, samtidig som den støtter Enyaqs håndtering og våtgrep.

For å møte Škodas krevende standarder for håndtering, slitasje, effektivitet og lang levetid, utviklet Bridgestone Turanza Eco-dekk med ENLITEN-teknologi som reduserer dekkenes rullemotstand med opptil 30 % og vekten med opptil 20 %, og hjelper Enyaq iV med opptil 529 km elektrisk rekkevidde. Dekk med ENLITEN-teknologi er lettere, og krever opptil 2 kg mindre råmaterialer per dekk. 

Škoda Enyaq iV er den siste i rekken av VW Groups elektriske modeller som har dekk med ENLITEN-teknologi, etter Audi Q4 e-tron, Volkswagen ID.3/ID.4/ID.5 og Cupra Born. For Enyaq iV er Turanza Eco-dekk med ENLITEN-teknologi tilgjengelig i størrelsene 19, 20 og 21 tommer.

Bridgestone utviklet også dekkene til Enyaq iV ved hjelp av sin proprietære Virtual Tire Development-teknologi, som reduserer antallet prototypedekk samt mengden fysisk testing som kreves. Virtuell dekkutvikling kan redusere råvareforbruket og CO2-utslippene i utviklingsfasen med opptil 60 prosent, og samtidig lanseres i markedet opptil 50 prosent raskere – ​​totalt sett gjør dekkutviklingen mer bærekraftig, effektiv, nøyaktig og fleksibel. 

Effektiv, bærekraftig og morsom å kjøre, Škoda Enyaq iV leverer mange av verdiene som inngår i Bridgestone E8 Commitment. Bridgestone E8 Commitment består av totalt åtte fokusområder – energi, økologi, effektivitet, utvidelse, økonomi, følelser, letthet og empowerment – ​​og hjelper til å styre selskapets strategiske prioriteringer, beslutningstaking og bærekraftsinnsats gjennom alle områder av virksomheten og driften. 

Bridgestone ser på elektrisk mobilitet som en enorm mulighet til å redusere CO2-utslipp, for å bidra til å forme en mer bærekraftig fremtid for mobilitet for alle, og er stolt av å samarbeide med Škoda for å hjelpe til med å akselerere denne elektriske fremtiden. EV-dekk representerer rundt 11 % av Bridgestone EMIAs totale OE-utvalg for personbiler – en økning fra bare 4 % i 2019. Dette tallet forventes å nå over 20 % i 2024.

Press Contact Bridgestone: Kester Grondey kester.grondey@bridgestone.eu

Turanza dekk til Skoda Enyaq