Jaguar XJ220 legenden lever

     
         
         

Nye dekk var utilgjengelig i mer enn 10 år • Bridgestone jobbet sammen med Don Law XJ220 med utviklingen • Entusiastiske sjåfører kan endelig kjøre igjen uten å bekymre seg.

Bridgestone introduserte sitt spennende prosjekt i september i fjor med å bruke den nyeste teknologien for å produsere dekk til den legendariske Jaguar XJ220. Denne nye dekkutviklingen har vært ettertraktet av eierne av disse klassiske bilene i noen år.

Fire måneder, 17 spesifikasjoner og hundrevis av runder senere, har prototyper blitt produsert, evaluert og testet, og det siste dekket har nå mottatt en stor godkjenning, ikke bare fra Bridgestone-ingeniører, men fra Justin Law; og ingen har drevet XJ220 lenger enn Justin. Takket være sin aktive deltakelse i dette prosjektet, var det mulig å sikre at det nye dekket har samme egenskaper som de originale dekkene som ble montert på bilen.

Justin sa: "Det handler ikke bare om å kunne dekk, det handler om å vite alt om bilen og hvordan den skal håndtere. Jeg er en av de få personer som har vært heldig nok til å kjøre denne bilen regelmessig de siste 23 årene, og jeg har kjørt mer enn 100 000 miles.

"Men ikke bare ta mitt ord for det," fortsatte han, "med Bridgestone brakte vi ingeniører og testkjører fra 25 år siden sammen igjen, så vi var ganske garantert å gjøre jobben riktig."

"Et spennende prosjekt som dette fortjener ikke å være hemmelig", tilføyde Christophe De Valroger, konserndirektør for forbruker OE hos Bridgestone Europa. "Bilelskere overalt er dedikert til Jaguar XJ220 og dens historie, og derfor bestemte vi oss for å fortelle hele historien på film. "

Fredag 24. mars klokken 11:00 CET ble Justin, Don og Bridgestone-utviklingslaget med Andy Wallace, John Nielsen, Alastair Macqueen og Shinichi Watanabe for å kjøre Dons originale preproduksjonsbil, chassis nr. 004 og gjenoppleve opplevelsen.

Jaguar XJ220 er endelig relansert, legenden lever videre.

Medieinformasjon : Lars Dahl, tlf. +47 23 14 36 00          
         
Jaguar XJ220 legenden lever