Bridgestone bruker fornybar energi

100% av strømmen som forbrukes i Bridgestones europeiske lokasjoner kommer nå fra fornybare kilder 

• Bridgestones europeiske dekkanlegg, European R&D Center and Proving Ground i Roma, PCT-anlegg i Lanklaar, tekstilanlegg i Usansolo og EMIA-hovedkvarter i Brussel bruker nå 100% fornybar elektrisitet. 

• Selskapet hadde tidligere kunngjort i mars 2020, at 90% av strømmen som forbrukes i de europeiske fabrikkene kommer fra fornybare ressurser.

Bridgestone har i dag kunngjort at alle europeiske dekkanlegg, European R&D Center and Proving Ground i Roma, Italia, PCT-anlegg i Lanklaar, Belgia, tekstilfabrikk i Usansolo, Spania og Bridgestone EMIAs hovedkvarter i Brussel, Belgia, drives nå av strøm fra 100 prosent fornybare kilder. Denne kunngjøringen markerer store fremskritt mot selskapets ambisjon om å redusere miljøpåvirkningen av virksomheten: Bridgestone Corporation er forpliktet til Paris-avtalen og skal oppnå karbonneutralitet innen 2050. Bridgestone, som kunngjorde i mars 2020 at 90 prosent av elektrisiteten som forbrukes i sitt europeiske anleggene kommer fra fornybare ressurser, har investert for å redusere CO2-utslipp gjennom hele livssyklusen til produktene og hele verdikjeden. 

Emilio Tiberio, Bridgestone EMIA CTO & COO : “Å redusere CO2-utslipp er en sentral pilar i vår langsiktige bærekraftsvisjon, og det er derfor jeg ikke kan understreke nok betydningen av denne milepælen. Det er inspirerende å se hvor langt vi har kommet i et relativt kort kapittel av Bridgestones lange historie. 100 prosent var målet i lang tid, men det er så mye mer å oppnå i utslippsreduksjon og videre. La oss bruke denne prestasjonen som inspirasjon for videre mål. ”

fornybar energi